Γνωριμία με τα Βιολογικά Προϊόντα

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία παράγονται σύμφωνα με συγκεκριμένες- αυστηρές προδιαγραφές που ορίζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία που διέπει την παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία βιολογικών προϊόντων. Παράγονται χωρίς τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, όπως μεγάλες κατηγορίες χημικών λιπασμάτων, ορμονών και φυτοφαρμάκων.

Η τήρηση των προδιαγραφών αυτών, ελέγχεται και επιβεβαιώνεται από εγκεκριμένους Οργανισμούς Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (ΟΕΠ) οι οποίοι επιφορτίζονται με το έργο του ελέγχου και της πιστοποίησης των βιολογικών προϊόντων. Τα Βιολογικά Προϊόντα συνοδεύονται από το Ευρωπαϊκό Σήμα Βιολογικών Προϊόντων, καθώς και το Σήμα του ΟΕΠ ο οποίος τα πιστοποιεί και τον Κωδικό του Βιοκαλλιεργητή.

Ευρωπαϊκό Σήμα Βιολογικών Προϊόντων

Περισσότερα θρεπτικά συστατικά !!!

Τα αποτελέσματα μελέτης που έχει πραγματοποιηθεί (QLIF-Integrated Project Quality Low Input Food), επιβεβαιώνουν ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο θρεπτικά και αποτελούν ασπίδα για την υγεία μας. Η μελέτη διήρκεσε 4 χρόνια και συμμετείχαν 33 πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ευρώπης. Βρέθηκε ότι τα βιολογικά προϊόντα περιέχουν μεγαλύτερες ποσότητες σε βιταμίνη C και σε ιχνοστοιχεία σιδήρου, χαλκού και ψευδαργύρου, καθώς και μεταβολίτες (βλ. πίνακα). Τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν 40% περισσότερα αντιοξειδωτικά µε αποτέλεσμα να προστατεύουν τον οργανισμό από την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών.

Στα βιολογικά δημητριακά παρατηρούνται μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών. Τα ζώα βιολογικής εκτροφής ζούν σε περιβάλλον που μεγιστοποιεί την υγεία και την ευημερία των ζώων μέσω της διατήρησης υψηλής ποιότητας και ισορροπημένης διατροφής, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Επιπλέον τα βιολογικά προϊόντα, κατά κοινή ομολογία, έχουν και υπέροχη γεύση!!

Συγκριτικός πίνακας βιολογικών - συμβατικών προϊόντων, περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία & ιχνοστοιχεία

Scroll to Top